Scrisoare de 1.Decembrie.2009

Dragă românule,

 

   La mulţi ani de ziua ta, de ziua vecinului de la 2 pe care nu-l suporţi, de ziua poştaşului, de ziua vânzătoarei de la magazinul din colţ care îţi mai dă pe datorie când nu ai bani, de ziua femeii de serviciu de la lucru, de ziua tipei bune ce stă cu tine-n scară, de ziua tipului ce stă mai jos de tine pe stradă şi are limuzină, de ziua tuturor româniilor.

  De ar fi primăvară, cu siguranţă te-aş găsi la un mic şi o bere, sau chiar la un grătar în mijlocul naturii, uitând să iei cu tine şi gunoiul ce tu l-ai făcut, aşa cum fac majoritatea. Dar nu e aşa, e prima zi din decembrie, prima zi de iarnă, şi de mult tu ai uitat să sărbătoreşti ziua asta. Pun pariu că în afara faptului că azi e ziua naţională a României, nu ştii exact de ce tocmai azi e şi nu mâine sau peste 10 zile. Hai să-ţi spun pe scurt: „Adunarea naţională a tuturor românilor din Transilvania, Banat şi Ţara Ungurească, adunaţi prin reprezentanţii lor îndreptăţiţi la Alba Iulia în ziua de 18 noiembrie / 1 decembrie 1918, decretează unirea acelor români şi a tuturor teritoriilor locuite de dânşii cu România. Adunarea proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al naţiunii române la întreg Banatul, cuprins între Mureş, Tisa şi Dunăre.”- Vasile Goldiş. Got it?

   Tu în afara faptului că te bucuri la maxim că azi nu ai să-ţi mai vezi şeful, că azi poţi dormi mai mult. Ceea ce cu siguranţă faci. Ai să dormi până la amiază, de ce nu până seara? Ai să-ţi revini din beţia de ieri noapte. Ai să bagi ceva la ghiozdan şi o să porneşti cutia cu imagini. Nu ai să mergi la concertul din centru, oricum muzica aleasă e banală, te-ai săturat de discursuri cu promisiuni false, pe care le ştii pe dinafară.

   De ce să îţi mişti tu curul, să faci ceva? Că oricum doar câţiva merg să vadă porcăria aia de muzică şi coroane sponzorizate tot din banii noştri . Aşa gândeşti tu şi 80% dintre români.

   Apropo, ştiai că azi în Piaţa Operei e revoluţie? Ştii că timişorenii, locuitorii ai oraşului în care stai şi tu, sunt revoltaţi? Ştii că sunt câţiva care vor să facă ceva, să schimbe ceva, în timp ce tu stai şi citeşti mizeria asta? Te întrebi de ce. Pentru că lor nu le convine ceea ce se întâmplă în jurul lor, cu ei. Ei  faţă de tine, ţin la propria persoană, la familia lor şi vor ceva mai bun.

   Că tot te crezi deştept, ştii ce se întamplă cu ţara ta? Ştii tu că se duce pe râpă? Că ne ducem din rău în mai rău? Că defapt ce trăieşti tu nu e viaţă, e doar o rutină la care eşti supus , e doar pentru că ”trebuie”. Pentru că eşti un robot menit să facă ce ordine primeşte prin telecomandă.

  Mai ştii tu ceva? Eu am 18 ani. De 18 ani trăiesc în România, de vreo 3-4 ani încerc să mă gândesc ce o să fac mai departe. Acum realizez că nu se poate face nimic. Degeaba mi-e frică de viitor, de ce mă aşteaptă, de conducerea ţării, de oamenii care se gândesc cum să-şi umfle conturiile în bancă, când alţii mor de foame, mi-e frică că o să revină comunismul, pe care nu l-am cunoscut, dar de care aud cu atâta dispreţ.

  Şi degeaba vreau să pot să fac ceva, să schimb ceva.Nu vreau să fac parte dintr-o colecţie e păpuşi e porţelan, sterse de praf din când în când.  Vocea mea mică şi singură nu o să ajungă nici până la etajul 10. Dar dacă pui şi tu vocea ta, şi vecinul plus vânzătoarea, mai vine şi seful, facem o singură voce, dar una puternică de să zguduie tot poporul.

  Aşa că lasă naibii mahmureala, bucata de pizza din mână şi FĂ ceva pentru ŢARA TA!

  

 

      M-am semnat,

EU

P.S Sper ca la anul să îţi poţi sărbătorii ziua naţională aşa cum trebuie, şi să fi mândru de ce ai făcut pentru România!

Advertisements

3 thoughts on “Scrisoare de 1.Decembrie.2009

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s