Luptă până la final

”Niciodată să nu mergi supărat sau nervos la culcare!” mulţi oameni înţelepţi au spus.”Nu lăsa soarele să apună pe o ceartă”.”Întotdeauna asigură-te că spui ‘TE IUBESC’ înainte să mergi la culcare.”

Sunt motive  simple şi şocante pentru acele sfaturi.

Acum ceva timp un bărbat s-a dus la culcare şi nu s-a mai trezit. Avea 50 de ani. Soţia lui l-a descoperit mort când încerca să-l trezească a doua zi dimineaţă.

Povestea nu mi-a fost indiferentă, pentru că la 50 de ani nu eşti aşa bătrân. E cu 8 ani mai mare ca mama şi cu 32 mai mare ca mine. Se putea întâmpla oricui.

Depresiv…ştiu

Gândiţi-vă la toate serile în care aţi mers la culcare nervoşi pe cineva. Sau aţi închis telefonul furiaţi fără măcar să spuneţi ‘Te Iubesc’. Gândiţi-vă de câte ori aţi plecat, aţi trânt uşa şi v-aţi pus la volan?

Ce s-ar întâmpla dacă persoana iubită ar fi luată de lângă voi?

Cât de distruşi aţi fi să ştiţi că ultimele cuvinte spuse acelei persoane au fost cuvinte spuse la nervi

Unii ar trebui să iasă pe uşă, să se calmeze apoi să se intoarcă să facă faţei problemei. Dar majoritatea nu vor să discute despre problemă. Ei doar asigură că sunt calmi şi că timpul le va rezolva pe toate. Între timp resentimentele celelaltei persoane continue să crească şi să crească şi să crească.

Eu sunt o persoană ce înebuneşte lumea. Nu mă pot opri până când problema nu e rezolvată. Oamenii ca mine tot timpul, invevitabil, ies cu genul de persoane care fug de luptă. Şi oamenii care mine înebunesc acei oameni.

‘De ce nu poţi să îmi dai o oră să mă calmez?’ deseori sunt întrebată. Pentru că în acel timp când persoana se calmează şi se întorc la tine, el sau ea inevitabil vor să vorbească despre orice altceva decât problema.

Dar ghici ce?

Tu poţi să îngropi problemele, dar ele încă sunt acolo. Sub acel strat gros de pământ, încă sunt acolo. E acea mizerie care face să pută relaţia vostră până la cer.

Pe cealaltă parte sunt cei ca mine care trebuie să analizeze totul până la oase. Totul are un motiv. Dar ei vor doar să ia o pastilă de cap şi să se ducă la culcare, pentru numele lui Dumnezeu, dar ea nu se va mai opri…din vorbit!

Undeva între aceste două extreme, este un compromis. Un pol mediu. Poate cheia, pentru amândoi, e să vă întâlniţi undeva la mijloc.

Advertisements

4 thoughts on “Luptă până la final

 1. Bucurie, durere, teamă, mânie. Ce au toate acestea în comun? Ele sunt toate stări emoţionale şi sunt parte importantă a fiecărui om. Emoţiile ne ajută să ne exprimăm în faţa celorlalţi şi fără ele am fi nişte creaturi destul de plicticoase.

  Pot fi, însă, emoţiile ghidul care să ne conducă comportamentul? Trebuie, oare, ca întotdeauna să reacţionăm după ceea ce simţim? Ca orice altă componentă a existenţei umane, şi emoţiile au fost afectate de păcat. De aceea, nu putem întotdeauna să ne bazăm pe ele comportamentul.Furia este descrisă drept una dintre cele mai puternice emoţii omeneşti. Un dicţionar defineşte furia ca fiind starea emoţională de displăcere instantanee, cu privire la ceva care, din punctul nostru de vedere, este rău. Fie că cineva spune sau face ceva, dacă vedem acel lucru ca pe ceva rău, este posibil să ne devenim furioşi.
  “‘Mâniaţi-vă şi nu păcătuiţi’. Să n’apună soarele peste mânia voastră,
  “Dar acum lăsaţi-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmăşie, de răutate, de clevetire, de vorbele ruşinoase, cari v’ar putea ieşi din gură. Nu vă minţiţi unii pe alţii, întrucât v’aţi desbrăcat de omul cel vechi, cu faptele lui” (vezi şi Efeseni 4:31)
  “Înţelepciunea face pe om răbdător, şi este o cinste pentru el să uite greşelile.” (Proverbe 19:11)
  Nu este indeajuns sa vrem , trebuie sa si infaptuim.

  Like

 2. Eu sunt ca tine:) sau am fost, pana am obosit:) Cei mai multi nu vor sa i bati la cap in momentul cel mai frumos pentru ei: fuga. De ei, de tine, de toate. E absurd ca tu sa vezi si pentru celalalt care fuge, si sa trebuiasca sa fugi dupa el/ea si sa nu se opreasca la naiba, chiar si daca e vorba de propria lui/ei viata. Dar, fiecare alege, fiecare trebuie sa raspunda pentru ce alege, iar noi, noi trebuie sa traim pentru noi. 🙂 Stiu, e greu, dar fugind toata viata dupa ei, obosim, si, pe ei nu-i prindem.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s