Pentru totdeauna, al meu!

Ah ce dor îmi era să stau la tine-n braţe, să-ţi simt căldura sufletului, să mă simt în sfârşit acasă. Îmi era atât de dor de tine, tată.’

Of…şi m-am trezit la realiate. E a III-a noapte consecutivă când îl visez pe dad. Când îl visez că e acolo lângă mine, că face parte din viaţa mea de zi cu zi, că îi aud vocea lui groasă, dar totuşi atât de caldă.

Şi nu-mi place. Nu mă înţelege greşit- tot timpul în am în gând, dar mi-e atât de greu, dimineaţa, când mă trezesc şi el nu e. Mi-e atât de greu să lup cu viaţa fără eroul meu.

Mi-ar fi plăcut să fie cu mine, nu în vis. Să râdă de mine când greşesc, dar să-mi spună serios :” Pantera mea roz*, dacă din greşeli omul învaţă, atunci trebuie să greşeşti, ca să poţi învăţa din acea greşeală.”

Sfaturile lui de aur şi acum îmi sunt întipărite în minte şi în suflet. Cum aş putea să le uit, dacă fără ele nu pot să iau viaţa aşa cum e?

Şi ştiu că, oricum, chiar dacă el încă era aici, tot singură trebuia să-mi văd greşeala şi dacă realizam ceva, o realizam pentru mine. Pentru că ajungeam la o vârstă la care nu mai puteam să merg cu dad de mână, pentru că ajungeam la o vârstă la care trebuia să îmi iau zborul din cuib. El doar m-a învăţat să zbor şi mi-a dat nişte sfaturi ultile pentru un zbor cât mai plăcut. Dacă zburam contra curentului, nu puteam să-l sun să vină să mă salveze. Trebuia să mă folosesc de tot ce am învăţat pentru a-mi reuşi zborul.

Dar totuşi… mai avea atâtea de dăruit.

Îmi amintesc şi azi ziua când am primit cea mai urâtă veste. Nu-mi venea să cred că aşa ceva se întâmplă. Nu…el încă era acolo. Nu avea cum să mă părăsească. Mai aveam câteva zile şi împlineam 14 ani; mai aveam câteva zile până să devin o domnişoară cu buletin; mai aveam câteva zile.. Nu.. nu avea cum să se ducă. doar l-am văzut acum câteva ore şi mi-a spus că mă iubeşte. ”Fă-mă mândru în continuare, te iubesc”- au fost ultimele lui cuvinte în acea ultimă dimineaţă când l-am văzut, apoi am pornit spre şcoală.

În câteva ore s-a dus…..departe de mine. L-am îngropat, dar sufletul lui e bine ascuns în al meu şi nu am să-i dau drumul niciodată….niciodată…niciodată!

*pantera roz-datorită faptului că mă îmbracam roz din cap până-n picioare

Advertisements

2 thoughts on “Pentru totdeauna, al meu!

  1. Ce declaratii de dragoste ai reusit sa faci pe aici , oricum viata este frumoasa si merita sa o traiesti in continuare indiferent de tragediile prin care treci.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s