Ce este dragostea?

Dragostea este o muzica a a carei frumusete nu se pierde. Este durerea plina de dulceata. Este un sentiment ce, odata experimentat, nicicand nu poate fi uitat. Este o intrebare al carei raspuns este in mainile indragostitului. Nimeni altcineva nu poate intelege nici macar o fractiune din ea.

Daca as incerca sa-i descriu unei persoane din desert mireasma parfumului, indiferent de elocventa cu care as oferi detalii, nu as reusi sa-i transmit mirosul. Dar daca as incerca acelasi ecercitiu cu o persoana care a fost, catusi de putin, in preajma florilor si a crangurilor, i-as face o descriere limpede. Celui ce a simtit aroma ii va fi usor sa stie despre ce vorbesc.

Fiecare doreste iubirea. Dar ridica-te asupra imaginii lucrurilor  si intreaba-te: ce a ramas intre tine si iubire? Iti va fi teama de durere? Dar tocmai ea este cea care va intretine iubirea. Uneori, cand dragostea incepe sa devina neteda, vraja este indepartata, iar viata devine monotona. Este nevoie de un soc pentru a rupe monotonia. Uneori in vata indragostitului intervine o perioada de dezamajire. Aceasta face bine, te ajuta sa intelegi ca esti om, ca nu poti sa te mentii la un nivel intens de traire, orice ai face. Dar constati ca, dupa un timp petrecut in dezamajire, intensitatea dragostei creste.

Cei mai multi spun ca atunci cand te indragosteti ai numai de suferit. E adevarat, insa aceasta suferinta nu numai ca te apropie de persoana iubita, dar iti netezeste drumul spre fericire. Nimic mai pretios in lume; nu este mai mare dragoste decat sa-si dea cineva viata pentru prietenul sau. Putini sunt cei care aleg calea iubirii, cu toata suferinta ei, implicata. Nu spun calea prieteniei, pentru ca, din pacate, sunt multi care au prieteni, dar fara sa se implice emotional.

Priveste in jurul tau, indragostitule! Din milioane de suflete, tu esti unul dintre putinii, care au gasit ‘uitata cale a dragostei’. Elimina-ti ciudata atitudine a mintii, care iti spune ca nu e rentabil. Este usor sa fii feiricit. Nu iti trebuie decat putina atentie… si nu uita, nicicand, ca indragostitii sunt cavaleri ai Luminii.

Dragostea innobileaza sufletul. Prin dragoste, sufletul capata stralucire si chipul, lumina. Atunci cand esti indragostit, adevarata batalie incepe. Te lupti cu tine insuti. Te reconstruiesti. Gusti ceva din Adevarata Dragoste. Prin ea, esti invingator, toate celelalte glasuri alte fiintei tale se vor supune ei.

Iar mie imi place starea de indragostit.

Advertisements

4 thoughts on “Ce este dragostea?

  1. Pingback: Tweets that mention Ce este dragostea? « Nicoletta -- Topsy.com

  2. mai degraba optimist 🙂 dragostea e urmata invariabil de tot felul de chestii neplacute, pe cand o relatie de tip contract social platonic poate dura forever daca asta vor cei 2. asta e parerea mea umila momentan cel putin :))

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s