Fii tu schimbarea pe care o vrei în lume !

Poate încă stai în pat şi te bucuri de ziua de miercuri sau poate esţi deja în picioare gata să provoci ziua. Oriunde eşti sau orice ai face, ia te rog câteva minute şi pune-ţi nişte întrebări. Întreabă-te dacă ţi-ai trăi viaţa cum ţi-o trăieşti acum dacă ai şti că nimeni nu te judecă. Ai mai trăi azi la fel cum ai trăit pănă acum? Viaţa ta nu va dura o eternitate, iar când ajungi la final ai spune mai mult decât ai făcut?

Viaţa nu e despre cum povestim la unii ce am face pentru a o schimba, dacă am putea. Oh ce minunată viaţă am duce cu toţii. Dar viaţa nu înseamna ce povestim, înseamnă ce facem. Cum a spus si Gandhi ‚Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!’

Nu contează ce cred ceilalţi despre tine, nu conteză ce crezi tu depre ‚Nu pot-ul’ din capul tău. Începe prin a fi schimbarea şi vei fi surprins să afli câte lucruri poţi să faci şi să schimbi. Nu te mulţumi cu ce ai acum, dar pentru ce şti că vei putea avea şi deveni.

Te uiţi în jurul tău şi eşti înconjurat de oameni cu probleme, sărăcie, nedreptate, război, suprapopulaţie, degradarea medilui, e foarte uşor să devi nervos sau frustrat pe cei din jurul tău.

În viață nu trebuie să știm doar verbul „a primi” ci si „a da„ a ajuta”

Dacă vezi un bătrân că îi este greu să care o plasă, ajută-l. Dacă vezi un copil rănit, ajută-l. Dacă vezi un om al străzii, ajută-l, căci nu ști cine a fost la viața lui.

Iar dacă nu ști cum sa ajuți, Fundația Mereu Aproape, este apoape de tine, să te îndrume. Ea alături de tine, puteți ajuta !

În scopul de a aduce o schimbare pozitivă în lume, trebuie să ne conectăm atât cu lumea exterioară, cât si cu noi înşine. Tot ce vrem sa vedem în lume, trebuie să înceapă de la noi. Dacă vrei  zâmbete, zâmbeşte-i unui necunoscut, dacă vrei revoluţie, fii tu primul revoluţionar.

Nu sta liniştit, pedalează, vino pe role, skate şi hai să facem o revoluţie pentru o schimbare radicală. Nu fi nepăsător. Gandeşte-te la ai tăi bunici, părinţi şi copii. Ridică-te din faţa televizorului şi hai sa ne facem gasurile auzite.

 

Aşa că te invit pe 10-11 mai la (r)evoluţie, alături de ONGFest, să facem ceva pentru noi, pentru voi, pentru toţi din jurul nostru, pentru zâmbete pure.

Schimbă-te în bine, fii un exemplu pentru cei din jurul tău. Fă în aşa fel, încât lumea să te copieze. Schimbă o viață !

Image

Advertisements

One thought on “Fii tu schimbarea pe care o vrei în lume !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s